Ki vagyok?

nori uj

Árvai Nóra vagyok, pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró.  Az Endoblog.hu-nál krónikus női betegségekkel küzdőknek segítek  önértékelésük megőrzésében, életminőségük javításában, a betegségből eredő magánéleti-, munkahelyi-, párkapcsolati problémáik orvoslásában, és a pozitív jövőkép kialakításában. Praxisomban eleinte – valószínűleg a Medicina Könykiadónál 2012-ben megjelent könyvemnek köszönhetően- kizárólag endometriózissal élő nők szerepeltek, ám hamarosan egyre többen kerestek fel egyéb női problémákkal is. Így kezdtem el foglalkozni daganatos megbetegedésekben szenvedőkkel, termékenységi zavarokkal küzdőkkel, funkcionálisan meddő párokkal,  PCOS betegekkel, stb. is.  Közben pszichológusként folyamatosan továbbképeztem magam, számos módszerspecifikus képzést elvégeztem, megszereztem a szomatoterapeuta címet és perinatális szaktanácsadóként is lediplomáztam, hogy minél hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám fordulókat. Perinatális (szülés-születés körüli) szaktanácsadóként a gyermekvállalást fontolgató nőkkel, várandósokkal és kisgyermekes anyukákkal, párokkal foglalkozom, hogy minél hamarabb bekövetkezhesen a vágyott gyermekáldás, majd  minél harmonikusabban, aggodalmaktól mentesen éljék meg ezt nagy jelentőségű  10 hónapot és az azt követő első éveket.

Árvai Nóra

Végzettségek:

ELTE PPK pszichológia szak, Fejlődés- és gyermekpszichológia , Egészségpszichológia szakirány, 2009

ELTE BTK keleti nyelvek és kultúrák- kínai alapszak, sinológus, 2009

ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, 2014

Előző Munkahelyek:

 

PM TEGYESZ pszichológus

Óbudai Családsegítő és Gyermekvédelmi Szakszolgálat pszichológus 

Peter CERNY Koraszülött Mentő Alapítvány pszichológus

Jelenleg  krónikus nőbetegeket segítő vállalkozásomban dolgozom. Praxisomban az érintett nők (endometriózis, PCOS, méh- és emlő  jó- és rosszindulatú daganatai,termékenységi zavarok, stb.) terápiája zajlik, valamint a  betegségből  ezekből eredő életvezetési-, szexuális- és párkapcsolati problémáinak orvoslása speciálisan kifejlesztett módszerrel.


ridikülös

Könyveim:

Első könyvem 2012 júniusában az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Medicina Kiadó gondozásában (Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis, 2012)  , ezt követte 2014 nyarán a Meggyógyulok! Napló krónikus beteg nőknek, majd 2014 őszén az Így légy boldog egyedülálló anyacímű kötet, amelyben társszerzőként tevékenykedtem. Szintén ekkor jelent meg Anyu beteg című mesekönyvem krónikusan beteg anyák gyermekei számára. (www.anyubeteg.hu), 2015 őszén pedig a Lombikbaba vagyok c. könyv asszisztált reprodukciós eljárással fogant gyermekek és szüleik számára.  Az igazi Endometroiózis Diéta c. receptkönyvem 2016-ban látott napvilágot., egy évvel később pedig megjelent a második része, a speciális célokért dolgozó haladó diétázók számára.Jelenleg új kötetemen dolgozom, amely első ízben lesz fikció, egy regény, amely annyiban azonban valós alapokon nyugszik, hogy a munkám során megtapasztalt történetekből gyúrtam össze egy női sorsot, és az ő szemén keresztül láttatom a betegséggel való küzdelem mindennapjait, és egy fejlődési folyamat lélektanát. A Medicina Kiadó gondozásában az Endometriózis könyv második, bővített kiadása is megjelent, amelynek címe Nők a fájdalom árnyékában.

Egyéb szakképesítéseim:

A szülészet-nőgyógyászat pszichológiája-pszichiátriája és terápiás eszköztára. (2012, Vadaskert)

Perinatális haptonómia (Jean-Luc Deconick, 2012)

Szomatodráma (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület, 2012)

Fájdalomkezelés haptonómiával (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület, Jean-Luc Decononick)

Kognitív viselkedésterápia az addikciók kezelésében ( Egészséges Magyarországért Központ, 2013)

Várandós, babás- és női jóga oktató, gerincterapeuta (Padma, 2009, porckorong.hu, 2010)

Állat asszisztált terapeuta (SZIE-ÁOTK, TETRA 2002, 2013)

Haptoterapeuta (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület Jean-Luc Deconinck, 2013)

Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban   (Magyar Hipnózis Egyesület, Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, 2015)

Őszinteség krízishelyzetben (PAF- Az Emberibb Egészségügyért Alapítvány, 2015)

Alkalmazott pszicho-neuro-immunológia (Szebb Életért Központ, 2016)

Life Coach, Egészségügyi és Orvosi Coach ( Pro Bona, 2016)

 

bubikával

 

Céljaim:

Célom, hogy a krónikus betegségekben érintett  nők ne maradjanak egyedül, alkossanak közösséget, merjenek beszélni, beszélgetni!

Célom, hogy legyen elérhető a diagnózis, ne kelljen éveket várni, orvostól-orvosig járni!

Célom, hogy legyen vége a  kuruzslók uralmának, kapcsolódjon össze az orvostudomány,a modern pszichológia, a molekuláris genetika és olyan módon, hogy a szaktudományok egymást erősítsék, ne ellenségnek tekintsék!

Célom, hogy az érintett nők végre tisztában legyenek a tudományos magyarázatokkal a kóreredetet illetően, és legyen egy hiteles hely, ahonnan a valódi tényekről tájékozódhatnak az endometriózissal kapcsolatban.

Célom, hogy befolyásolás nélkül, minden lehetőség pontos ismeretében felelősséggel tudjanak dönteni a saját testük ügyében!

Célom, hogy a nők merjenek bízni önmagukban és a testükben, tudjanak szeretettel és elfogadással viszonyulni saját magukhoz!

Célom, hogy mind szakemberként, mind endometriózisból gyógyult nőként megszerzett tapasztalataimat krónikus betegségekkel élő nők segítésére használjam fel. Célom, hogy a nők bízzanak magukban!

Ha többet szeretnél megtudni, iratkozz fel az Endomailre, hogy letölthesd az ajándék e-bookjaimat, és csatlakozz Facebook közösségünkhöz is!

Szeretettel várlak segítő beszélgetésre, konzultációra rendelőnkben vagy ha messze élsz Budapesttől, akkor online.

Árvai Nóra

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!