Női Jógaterapeuta Szakmai TovábbKépzés

Hozzászólások: 2

Az általunk létrehozott jógarendszer speciálisan a krónikusan beteg illetve termékenységi zavarokkal küzdő nők igényeire szabott  Endoblog Női Jógaterápia, amelyben a női jóga, a gyógytorna, a mozgás évezredes hagyományát kapcsoltuk össze a tudomány mai eredményeinek felhasználásával és a modern pszichológia eszközeivel. 

Endoblog  Női Jógaterápiás szemináriumaink rendszeresen teltházzal futnak, és méltán örvendenek nagy népszerűségnek. A visszajelzések alapján a krónikus női betegségben érintett nők jelentős állapotjavulásról, a termékenyégi zavarokkal küzdők megfogant babákról számolnak be, és minden gyakorló hálás az ízület- és gerinckímélő, lágy, mégis hatásos módszernek az elért eredményekért. A rendszer gerinckíméletességét a módszer megalkotása során Bene Máté Zoltán, a www.porckorong.hu fizioterapeutája segítségével értük el.

1 jogi

Rendszeresen kapok felkéréseket a környező országokból, hazai vidéki városokból, nem ritkán falvakból is, hogy menjek, és tartsak szemináriumokat, mert sokan vannak távol Budapesttől, akiknek szükségük van ilyen típusú segítségre. 2015-ben eljött az a pont, hogy már nem tudtam eleget tenni a kéréseknek, el kellett utasítanom a felkéréseket. Amikor ez többször megtörtént, rájöttem, egyedül már kevés vagyok. Kell egy csapat!

gynjt oktatókpzés

Másik nehezítő tényező, amivel szembe kellett nézzek, hogy a  ENJT módszer sajátossága a kellemes közegű, meghitt hangulatú, belátható létszámú csoportokkal való munka, és ebből nem voltam, és nem is vagyok hajlandó engedni. Nem lesz nagyüzem ötvenfős szemináriumokon, mert a módszer az egyik lényegét veszítené el, azt, hogy nem pusztán testmozgás, de gyógyító női közösség is egyben, ahol barátokra találnak a résztvevők, ahol bátran megnyílhatnak, kérdezhetnek, mesélhetnek.

Tehát, nem tudok annyi  szemináriumot tartani, amennyire igény volna, és nem akarom megemelni a csoportok létszámkeretét.

Egy megoldás maradt. Ha egyedül már túl sok, kell egy csapat. Ezért fogunk képezni egy maroknyi, elit csapatot, akikben maradéktalanul megbízom. Akiket szintén az őszinte segíteni akarás vezérel. Akik lelkesek, motiváltak, tehetségesek, empatikusak, és hitelesen képviselik a ENJT módszerét szerte az országban és határainkon kívül is. Ők lesznek a jövő Endoblog Női Jógaterapeutái, az Endoblog büszkeségei.

csapat női

2 éve, 2015 szeptemberében elindult az első csapat, akik sikerrel alkalmazzák a képzésen tanultakat. A második képzés a visszajelzéseknek megfelelően más idői elrendezésben került megrendezésre, igyekszünk rugalmasak lenni.

Ezuton megnyitom a jelentkezést a továbbképzésre, amelyre elsősorban egy kis előképzettséggel rendelkező jógaoktatókat, sportoktatókat, aerobic- és fitness instruktorokat, személyi edzőket, edzőket, gyógytornászokat, rekreációs- és mentálhigénés szakembereket, segítő szakmában dolgozókat várunk.  A képzés továbbképzés, tehát már sportoktatói vagy egészségügyi végezttséggel rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk elsősorban, őket jogosítja fel a továbbképzés önálló órák tartására.  A képzést amatőrök is elvégezhetik, de ők emberekkel való foglalkozásra nem használhatják a képesítést, saját épülésükre hasznosíthatják azt. A jelentkezés után motivációt feltáró beszélgetést/írásos interjút folytatok a jelentkezőkkel, és kiválasztásra kerülnek a leendő jógaterapeutáink, akik elvégezhetik a vizsgával záruló képzést, és részesei lehetnek a küldetésünknek.

A tananyag része a ENJT elmélete és gyakorlata, a női anatómia és élettan, az ászanák és hatásaik, helyes kivitelezésük és a tanítás menete, a segítő beszélgetés alapjai, önismeret, a csoportvezetés és a csoportdinamika alapjai, szervezési készségek, relaxációs és pozitív vizualizációs technikák és annak tanításának képessége, problémamegoldó. és kommunikációs készségek fejlesztése, marketing- és médiaszereplésekre felkészítés.

Idén egyetlen alkalommal kerül megrendezésre az Endoblog Női Jógaterapeuták képzése az Endoblognál.  Ha szeretnél sikeres lenni egy gyönyörű, segítő hivatásban, ha szereted a mozgást, elkötelezett vagy és tudásodat szeretnéd a meddőséggel, betegségekkel küzdő nők szolgálatába állítani, akkor közöttünk a helyed.

Az általunk létrehozott jógarendszer speciálisan a krónikusan beteg illetve termékenységi zavarokkal küzdő nők igényeire szabott  Endoblog Női Jógaterápia, amelyben a női jóga évezredes hagyományát kapcsoltuk össze a tudomány mai eredményeinek felhasználásával és a modern pszichológia eszközeivel. A módszer társ-létrehozója és előadója Bene Máté Zoltán a porckorong.hu gerincspecialista gyógytornásza, a porckorongsérv műtét nélküli gyógyítója. 

női jógaterapeuta képzés

A képzés díja egy összegben, előre fizetve kedvezményesen 159990 ft,  de lehetőség van három részletre bontva is fizetni, így 3×59990 ft, összesen 179970 ft a teljes részvételi díj.   A vizsga díja 10000 forint, ez a vizsga napján fizetendő, amely az utolsó képzési nap után körülbelül két héttel, péntek késő délután vagy szombat délelőtt kerül megtartásra. Semmilyen egyéb költségre nem kell számítani, a képzés díja tartalmazza  Gyógyító Női Jógaterápia Tankönyvét és a ENJT DVD-t is.

uj_logo

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevő az Okleveles Női Jógaterapeuta címet kapja, amely feljogosítja önálló ENJT órák és szemináriumok szervezésére és tartására. A jógaterapeutákkal a képzés után is folyamatos, szoros kapcsolatot tartok majd, és minden segítséget megadok az eredményes munkához, szükség esetén szupervíziós lehetőséget biztosítok. A végzettek jogot kapnak a ENJT Facebook oldalának admin felületének kezeléséhez, és ott is hirdethetik saját eseményeiket.

Jelentkezés: contact@endoblog.hu-ra írott emailben

Képzési napok amelyeken személyes részvétel kötelező: szeptember 23 szombat

október 28 szombat

Tanfolyam indulása: szeptember 23 szombat

Vizsga 2017 tél eleje

Szeretettel várlak a csapatba!

Jelentkezni a contact@endoblog.hu emailcímre írott levéllel lehet, vagy az alábbi form kitöltésével:

A vizsga díja 10000 forint, ez a vizsga napján fizetendő. A képzés díja tartalmazza  Gyógyító Női Jógaterápia Tankönyvét és a ENJT DVD-t is elektronikus, letölthető formában.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevő az Okleveles Női Jógaterapeuta címet kapja, amely feljogosítja önálló ENJT órák és szemináriumok szervezésére és tartására. A jógaterapeutákkal a képzés után is folyamatos, szoros kapcsolatot tartok majd, és minden segítséget megadok az eredményes munkához, szükség esetén szupervíziós lehetőséget biztosítok. A végzettek jogot kapnak a ENJT Facebook oldalának admin felületének kezeléséhez, és ott is hirdethetik saját eseményeiket.

Szeretettel várlak a csapatba!

Jelentkezés: contact@endoblog.hu

 

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró,jógaterapeuta

www.noraarvai.com

A EndometriózisNői Jógaterápiáról bővebben ITT olvashatsz.

 

 

2 hozzászólás a cikkhez: Női Jógaterapeuta Szakmai TovábbKépzés

 • Hajdu Györgyi  szerint:

  Kedves Nóra! Szeretném megkérdezni, hogy a hastánc az jó az endometriózisban szenvedő nőknek, vagy nem. Ezenkívűl, szeretném megkérdezni, hogy műtét után mennyivel lehet elkezdeni ezt az AVIVA tornát? Köszönettel: Hajdu Györgyi

  • arvainori  szerint:

   Szia Györgyi!

   Minden mozgás jó amit örömmel csinálsz!
   A hastánc is remek.
   Aviva ügyben kérdezz meg egy Aviva oktatót, én a mi műtét utáni jógánkról tudok nyilatkozi:-)

Szólj hozzá!

HTML használata: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>