Könyveink

Hozzászólások: 13

 

1. Árvai Nóra: Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis , Medicina Kiadó, 2012

 

ÁRVAI NÓRA: Amikor a méhem ellenem fordul – Az endometriózis

– ajánlás –

Hogyan vegyük kézbe ezt a könyvet?
Mindenekelőtt a kérdések, egész tömeg kérdés: Miért nem létezett ez a könyv már régóta, holott egy száz éve ismert betegségről van szó? Hogyan lehetséges, hogy a szerzőnek tucatnyi orvossal kellett konzultálnia, veszekednie, követelőznie, mire sikerült velük megértetnie azt, amit ő maga nyomozott ki, hogy egy endometriózis nevű betegségben szenved? Miért kellett ezért embertelen mennyiségű időt, pénzt, energiát feláldoznia, ki fogja őt mindezekért kompenzálni? És azért, hogy, hisztérikusnak, hipochondernek tartották? Hogy majdnem ráment a házassága? Hogy számtalanszor kellett csecsemő kisfia mellől kórházba mennie? Hogy orvosok és egyéb egészségügyi dolgozók pökhendin, lenézőn, gúnyosan utasították el, amikor bátortalanul előállt az önmaga által felállított diagnózissal? Hogy arra sem méltatták, hogy egyáltalán fontolóra vegyék a lehetőséget – egészen addig, amíg a sorozatos krízishelyzetek következtében szinte az elvérzés peremére került? Mi lehet a sorsa annak, aki esetleg ugyanebben a betegségben szenved, de nincs benne annyi kitartás és intelligencia, hogy utánajárjon, rájöjjön, és kiverekedje magának az igazságot és a gyógyítást? Még belegondolni is szörnyű.

És egy másik kérdéscsoport: hogyan képes arra ez a fiatal nő, hogy miután mindezeken átment, ilyen vidám, energikus, optimista legyen, ilyen pozitívan, tettre készen tekintsen a jövőbe? Hogy miután felépült, első dolga legyen megírni ezt a könyvet, segítségül és okulásul másoknak, hogyan mondhatja nyolc műtét, sok-sok szenvedés és méhének eltávolítása után, hogy a történtek hasznára váltak, és jobb, bölcsebb ember lett általuk? Hogyan lehetséges, hogy a finom irónián túl semmilyen módon nem kárhoztatja a magyar egészségügyet, amelynek nem egy szereplője pedig csúnyán leszerepelt ebben a történetben? – Igazán mondom: kevesek képesek erre. De Nóri igen. Nem azért, hogy hős legyen, sem pedig azért, hogy a maga igazát bizonygassa. Hanem csakis azért, hogy segítsen mindazoknak, akik ugyanebben a cipőben járnak. Hogy mindaz, ami vele megesett, ne fordulhasson elő még egyszer, ne történjen meg, hogy bárkinek, aki endometriózisban szenved, ilyen sokáig kelljen nélkülöznie a helyes diagnózist, és esetleg ugyanígy át kelljen esnie ezen a kálvárián.

Mindemellett: a könyv hihetetlenül körültekintő és alapos, mindenre kitér, amit a szerző az endometriózis témakörében fellelhetett, a kezdeti tünetektől a gyermekvállalás és kezelési lehetőségek gondos számbavételezéséig. Saját betegségének és pokoljárásának története épp csak személyes illusztráció, a hitelesség kedvéért, szerényen elrejtve a tárgyszerű tudnivalók özönében – mégis megdöbbentő, megrázó történet, amelyben a pozitív végkifejlet a szerző hihetetlen kitartásán kívül szinte csak a sors különleges kegyének – és néhány derék orvosnak – köszönhető.
Példamutató könyv, vitalitásból, helytállásból, segíteni akarásból éppúgy, mint szakmai alaposságból. Azon kevés orvosi tárgyú könyvek egyike, amelyet laikusként, a konkrét betegségben való érintettség nélkül is feszült érdeklődéssel forgathat az olvasó, abban a reményben, hogy ezentúl talán semmilyen, az őt vagy szeretteit érintő orvosi kérdésben nem hagyja magát eltántorítani a maga igazától és a pontos diagnózishoz való jogától, amelyért a társadalombiztosítási díjat fizeti…  Ha pedig így lesz, ha a betegek ezentúl nem hagyják magukat kigúnyolni és lerázni nagyképű és szerény képességű orvosoktól, az csakis javára válhat a válságos helyzetben lévő magyar egészségügynek.
Árvai Nórit nem betegként és nem is barátként ismertem meg, hanem kezdő íróként, aki úgy tűnik, máris megtalálta azt a területet, amelyen nélkülözhetetlent alkotott. Mostanra már írónak és talán barátnak is nevezhetem.

Abody Rita, író

A könyv elfogyott a könyvesboltokból de már elérhető a friss információkkal  bővített második kiadás!

Könyveinket megrendelheted az EndoShopon keresztül!

2. Meggyógyulok Napló

naplobox2

3. Így légy boldog egyedülálló anya

slide-konyvek

4. Lombikbaba vagyok mesekönyv

lombikbook

5. Te Tested Életmód Program

6. A Gyógyító női jógaterápia tankönyve

7. Az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyv

endo dieta könyvem

Jelenleg új kötetemen dolgozom, infók hamarosan!

Könyveinket megrendelheted az EndoShopon keresztül!

13 hozzászólás a cikkhez: Könyveink

 • Veres Gabriella  szerint:

  Kedves Nóri!
  Éppen holnap műtenek harmadjára, ezt követően pedig lombikbébi programra megyek, mivel 35 éves vagyok, már nem javasolják, hogy spontán teherbeesésre várjak.
  Eddig nem figyeltem túlságosan oda a diétára, mivel megrögzött húsevő vagyok sajnos, de mostmár be kell látnom, ha nem változatok radikálisan az étkezési szokásaimon, nem sok jóra számíthatok. A pozitív gondolkodás önmagában nem elég.
  Nagyon szívesen elolvasnám a könyvedet, mikor jelenik még? Ezen kívül segíthetnél, hol találhatók receptek endometriozisos betegeknek.
  Előre is köszönöm, várom válaszod
  Gabica

  • arvainori  szerint:

   Szia Gabica!

   Az email címedből pedig arra lehet következtetni, hogy vega vagy:-)A viccet félretéve, örülök, hogy elhatározásra szántad magadat. Recepteketért olvasgasd a blog menüpontot,és iratkozz fel az Endomailre.Sok egészséges finomsággal találkozhatsz, sőt, nálam még az is szempont, hogy ne kelljen fél napokat akonyhában tölteni az elkészítésükhöz.
   A könyv az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Medica Kiadó gondozásában, tehát még egy kicsit várnod kell. De már nem sokat!:-)
   Egy kalappal a műtétedhez!
   szeretettel: Nóri

 • Renáta  szerint:

  Kedves Nóri!
  Én 34 éves vagyok spontán módon szeretnék babát.
  Volt kisebb ciszta és endometriozis műtétem. Vegetáriánus vagyok 16 éves korom óta. Úgy döntöttem nem érdekel a mesterséges megtermékenyítés, esetleg 36 évesen még elgondolkodom rajta.
  Nálam a cisztát ismerték fel nehezen, az endometriozis már természetes volt hogy van. Már amikor éppen nem fáj a hasam, én a futó edzésektől és a tej, sajt, joghurt, zsömle elhagyásától várom a gyógyulást. A hasfájás mindig is végigkísérte az életem a születésemtől, úgyhogy már megszoktam. Senki nem tudott ebben segíteni, pedig voltak egyéb műtétek is.
  Még ezt a könyvet elolvasom, de nem várok tőle semmit.
  Üdv.: Renáta

  • arvainori  szerint:

   Kedves Renáta!

   Rendben, megtiszteltetés, hogy azért adsz a könyvnek egy esélyt.
   Minden jót kívánok Neked, egészséget, és sok szép kisbabát!:-)

   Árvai Nóra

 • Oroszné Anita  szerint:

  Kedve Nóra! Kérdezném van e olyan oldal ahol a könyvet (endometriozis) meg lehet rendelni mert én Nyíregyházán több könyvesboltban is kerestem és nincs:, megrendelni sem lehet !

  • arvainori  szerint:

   Szia Anita, a Librikből már elfogyott, csak a Medicina Könyvkiadó oldaláról rendelhető.
   Árvai Nóra

 • Juhász Petronella  szerint:

  Kedves Nóra! Nem is értem, miért nem bukkantam erre az oldalra hamarabb.Nagyon jó , hogy van. Nálam 1 éve diagnosztizálták az endometriózist és már kétszer meg is műtöttek. Szeretnék részt venni mindenféle programban, hogy ezzel is tudjak segíteni bárkinek! Számíthat rám! Üdvözlettel: Petronella

 • Nagy Éva  szerint:

  Kedves Nóra!

  Hol lehet többet megtudni a holisztikus endometriózis diétáról?Itt olvastam az oldalon róla.3 hónapja műtöttek endometrózssal!
  Köszönöm a segítséget!

  Éva

 • Zsuzsa  szerint:

  Kedves Nóra!
  Érdeklődni szeretnék, hogy Az igazi endometriozis diéta könyvcsomag pontosan mit tartalmaz? Benne van mind a két endometriózis diéta könyved, meg valami plusz még? Mert szeretném megrendelni a két könyvedet, de ha van más megoldás többet olvsóbban az is érdekelne. :)
  Köszönöm mielőbbi válaszod.
  Üdv: Zsuzsa

 • Zsuzsa  szerint:

  Szia Nóri!
  Érdeklődnék, szeretném elolvasni a könyved: az Árvai Nóra: Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis, de itt az oldaladon nem tudom megrendelni. Segítenél ebben.
  A másik kérdésem, mikor feliratkoztam az oldaladra, akkor azt írta, hogy a megerősítés után letudom tölteni az ajándék e-könyvet: a Természetes Fájdalomcsillapító Módszereket, de nekem azóta sem sikerült. :(
  Segítségedet és válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv: Zsuzsa

  • arvainori  szerint:

   Szia, a MEDICINA kiadó forgalazza:-)

Szólj hozzá!

HTML használata: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>