Endometriózis diéta receptek- sütőtökös finomságok

Tudom, tudom…a könyökötökön jön ki az év ebben az időszakában a sütőtök…De ennek a receptnek szerintem még érdemes adni egy esélyt!

Sütőtök tál pisztáciával
Hozzávalók:

1 kg kanadai sütőtök, 25 dkg barna csiperke, 5 dkg aszalt paradicsom, 1 narancs, 2 gerezd fokhagyma, 2 szél rozmaring, 1 dl zöldség alaplé, 5 dkg pisztácia, himalája só, őrölt bors, 2 ek. olívaolaj

Elkészítés:  A hámozott tököt vágd gerezdekre, tisztítsd meg a gombát és vágd negyedekbe az asztalt paradicsommal együtt. A narancsot mosd és pucold  meg, nyomd ki a levét. A fokhagymát nyomd szét, vágd apróra. Hevítsd fel az olajat, tedd bele a tökszeleteket, a gombát, szórd rá  a fokhagymát és a paradicsomot, majd folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg. Önts a zöldségekre zöldség alaplét és a kifacsart narancslevet, tedd melléjük a rozmaring ágakat, aztán fedő alatt 15 percig párold. A pisztáciát pucold meg, vedd ki a  rozmaringot a serpenyőből, sózd, borsozd kedvedre. hintsd meg az egészet a pisztáciamagokkal.

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!