Endometriózis diétába illeszthető receptek- gluténmentes tészta házi paradicsomszósszal

Ma az Endoblogos recepttáradad egy újabb finom, gyorsan elkészíthető és egészséges fogással gazdagítjuk. Abszolút beleillik a húszperces receptjeink közé.

Fogadd szeretettel!

 

Házi paradicsomszószos gluténmentes penne
Hozzávalók:

5 nagy paradicsom, olívaolaj, friss, vagy ha nincs szezonja, szárított oregánó, bazsalikom, ha szereted egy kis kakukkfű, négy gerezd fokhagyma, gluténmentes bio penne

Elkészítés:

Az egyik edénybe tedd fel főni a gluténmentes pennét, ne főzd túl sokáig, maradjon „al dente”. egy picike himalájai sót tehetsz a vízbe több nem is kell.

A szószhoz az olívaolajat melegítsd fel tálban, fokhagymanyomóval zúzd bele a fokhagymát, kicsit pirítsd, mosd meg és vágd fel a paradicsomokat- én simán rajta hagyom a héját- magas hőfokon főzd, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet eresztenek.

Fűszerezd ízlésed szerint, én himalájai sót teszek bele de csak minimálisat, fűszerkertünkből friss oregánót, bazsalikomot jó sokat, esetleg kevés kakukkfüvet. Igazi olaszos ízvilág, a meleg al dente állagú tésztára öntöm, friss fűszerekkel díszítem, és már ehetjük is. Egészséges, mennyei finom, energiát adó finomság, akár baráti összejöveteleken is együtt főzés idejére, hiszen roppant egyszerű, miközben kavargatod bőven tudod szórakoztatni is a társaságodat.

Váljék egészségetekre!

fűszerkert

További finom és egészséges receptek a nemrégiben teljesen megújult új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben, amely már kezdők és specifikus célokért küzdő haladók számára is elérhető két kötetben.

Árvai Nóra krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, szexuálpszichológiai szakpszichológus

www.noraarvai.com

Bejelentkezés:

www.endoblog.hu/eshop/booking

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!