Természetes bőrápolás nyáron

Az Endoblogon nem kizárólag a betegségekkel foglalkozunk, hanem a vidámságra, a pozitivitásra és az egészség elérésére, megtartására helyezzük a fókuszt.

Ezért van az, hogy olyan sokan olvasnak minket, akik elkötelezettek az egészség- és környezettudatos élet mellett.

Most is egy olyan bejegyzéssel készültem, amely minden természetességet kedvelő nő számára érdekes, mégpedig a nyári arcápolásról. Mivel hidratálhatjuk a bőrünket a ránk váró forróságban, ha szeretnénk elkerülni a szintetikus összetevőket? Nézz körül a hűtőben alapanyagokért!

Görögdinnyés hidratáló
Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye

Így csináld: Távolítsd el a magokat, egy villával nyomkodd szét a gyümölcs húsát, és a pépet vidd fel az előzetesen alaposan megtisztított arcbőrödre. 10-15 percig hagyd rajta, majd langyos vízzel gyengéden mosd le.

Mire jó? Magas A-, B6-C-vitamin tartalma biztosítja abőr frissességét, segít, hogyx abőr sima, rugalmas legxyen, csökkenti az apró ráncokat is. A benne található savak enyhe hámlasztó hatással bírnak. Pórusösszehúzó, az arcbőr nem lesz zsíros, fényes a használata után.

Répás arcmaszk
Hozzávalók: 2 répa, 4 ek bio méz

Így csináld: Párold puhára a répát, pépesítsd, keverd össze a mézzel, és vidd fel az előzetesen megtisztított arcbőrödre. Tíz percig hagyd hatni, mielőtt leöblíted!

Mire jó?  Vízhiányos, száraz bőrre remek hidratáló, segíti a regenerálódási folyamatokat.  Az A-vitamin, és előanyaga,a béta-karotin az egyik leghatékonyabb bőrvédő hatású vitamin. Elősegíti a bőr egyenletes barnulását és csökkentia  napfény ultraibolya sugarainak  káros hatásait.

Árvai Nóra

Receptek, infók, letölthető ajándékok ITT az Endomailen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!