Endometriózis diéta recept- babsaláta

Folytatódik a gyors, egyszerű, ízletes, mégis egészséges, endometriózis esetén is fogyasztható receptjeim megosztása.  A következő ételekben sem található  hús, tej- vagy tejtermék, glutén, szója, stb…. szóval fogyasszátok bátran, egészen biztosan nem ártotok vele sem magatoknak, sem a szeretteiteknek.

 

Répasaláta

Hozzávalók: 5 közepes sárgarépa, egy édeskömény gumó, néhány halványítózeller-szár, két citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, egy csokor petrezselyem, egy kis fej hagyma, 2 kávéskanál őrölt koriander

Intenzív ízű, zöldségimádóknak ajánlom! Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert  jól záródó edényben hűtőben is ugyanolyan finom marad, mint frissen. Mosás után hámozd és reszeld durvára a répát, az édesköményt vágd félbe, majd szeleteld vékony csíkokra, a zellerszárat aprítsd fel. A petrezselymet, a hagymát egészen apróra vágd, majd keverd a zöldségekhez. Locsold meg alaposan a frissen facsart citromok levével és az olívaolajjal, aztán szórj rá két kávéskanál koriandert. Alaposan keverd össze, és már kész is!

Extra tipp: Ha laktatóbbá szeretnéd tenni, keverhetsz bele földimogyorót, szezámmagot vagy kesudiót!

Paradicsomos babsaláta

Hozzávalók: 45 deka friss kifejtős bab, őrölt koriander, őrölt kömény, zöld fűszerek ízlés szerint (pl. oregánó, petrezselyem, majoranna, snidling…), kevés só, egy fej hagyma, kb. 60 dkg friss, érett paradicsom  (Ha ezzel nem szeretnél vacakolni, helyettesítheted két hámozottparadicsom- konzervel.)

Főzd puhára a babot korianderes a korianders, sós vízben, majd hagyd a főzővízben kihűlni. Addig apróra vághatod a hagymát. Ha friss paradicsomból készíted az ételt, akkor mártsd bele 10-20 mp erejéig forrásban lévő vízbe a paradicsomot, ezután könnyedén le lehet húzni a héját. (Leginkább a húsos, kevésbé lédús fajták alkalmasak erre.) A héjától megfosztott paradicsomot nyomkodd szét villával, keverd el a felapózott hagymával, a korianderrel, őrölt köménnyel, azután ízlés szerint zöldfűszerrel,  kevés sóval. Szűrd le a babot, és forgasd bele a paradicsomba. Nagyon finom!

Jó étvágyat!

Endometriózis Diéta Receptkönyvek ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!