Ánizsos Gyümölcsnyárs Recept

Immár tényleg a karácsonyi célegyenesbe érkeztünk, ezért- némiképp illeszkedve a múlt heti téli fűszerekről szóló bejegyzésekhez- egy finom ünnepi desszertet javaslok Nektek.

Ánizsos-mézes gyümölcsnyárs

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 2 nagyobb banán nagy darabokra vágva,
  • 4 nagy kivi vastag szeletekre vágva,
  • őrölt fahéj, méz, 1 zöldcitrom,
  • 3 szem ánizs finomra őrölve,
  • olívaolaj,
  • citromfű,
  • 20 db aszalt szilva vagy aszalt sárgabarack

A banánt, a kivit és az aszalt gyümölcsöt nyársra fűzzük, meglocsoljuk a zöldcitrom levével. A mézet az ánizzsal és fahéjjal ízesítjük, majd rákenjük a nyársakra. A nyársakat olívaolajon megsütjük, hogy a méz szépen karamellizálódjon.

Tálaláskor a nyársakat tányérokra tesszük és citromfűvel díszítjük, kevéske mézzel locsoljuk.

Nagyon mutatós és ízletes ünnepi fogás!

Jó étvágyat hozzá!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!