Sziasztok!

Jó öreg EndoBlogos módra, íme egy finom és egészséges recept, amely endometriózis diétádba illeszthető, és gyors,  nem kell egész nap a konyhában t@k@lődnöd vele.

Hozzávalók:

  • 3,5 l víz vagy mentes ásványvíz
  • 1 zacskó tört fahéj
  • 2 kk egész szegfűszeg (egész)
  • 3 nagy kanál nyírfacukor
  • 1 zacskó  nyírfacukros bio eper puding, vagy bio nyírfacukros vanilia pudingpor (bioboltban, dmben kapható, ha nincs, sima bio növényi tejszín is oké helyette)
  • 6 nagy maroknyi eper
  • mandulaforgács
  • szárított eperdarabok
  • friss menta

 

Tedd fel a vizet forrni a fahéjjal és a szegfűszeggel, amíg rotyog, keverd ki  a bio pudingport egy kis vízzel. Ennek az a lényege, hogy ne por formában kutyuld bele a levesbe, jól el tudjon majd keveredni és finom, krémes állagú legyen. , mellesleg ad egy jó ízt is neki. Ha nincs nyírfacukros pudingporod, adhatsz hozzá sima kókusztejszínt is, de azt csak kicsit később érdemes. A kikevert pudingot forrás közben is hozzáadagolhatod, frissen facsart citromot tegyél bele, és ha nagyon édesen szereted még tegyél hozzá egy kis nyírfacukrot vagy eritritet.  Még egy kis főzőcske kevergetés mellett, ezután tedd bele a megmosott friss epret. Mivel hamar szinte “megolvad”, túl puhára fő, már ne nagyon melegítsd tovább.  Miután kihűlt,tedd hűtőbe, minél hidegebb annál jobb fogyasztani! Díszítsd friss mentalevelekkel, mandulaforgáccsal, vékony eperszeletkékkel, szárított eper- és málnadarabokkal, egyéb piros bogyósgyümölcsökkel.

eperke

 

Jó Étvágyat!

További finom és egészséges receptek az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben. 

Árvai Nóra

krónikus betegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, coach, szexuálpszichológiai szakpszichológus

Bejelentkezés konzultációra ITT

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.