Endometriózis diétába illeszthető recept: tökmagolajos pástétom

Gyors, finom, egyszerű és egészséges, Endoblogos szokásokhoz híven. Ezúttal igazi finomsággal vegán reggeli kedveskedünk nektek. Régebben is írtam már arról, hogy miután hét éve foglalkozom endometriózis betegekkel, tapasztalataimnknak hála mostmár végképp nem hiszek a „glutén a  fő ellenségünk” elméletben.

Ha nem vagy gluténérzékeny, sem allergiás, seemi akadálya hogy élvezd a kenyeret, de válassz egészséges verziót belőle. régebben írtam arról is, miképpen győződhetsz meg róla, hogy jó kenyeret választottál a pékségben.

 

Tökmagos pástétom
Hozzávalók:
1 nagyobb bögre finomra darált tökmag
3 gerezd fokhagyma
1 kis citrom leve
3 ek. jó minőségű tökmagolaj
himalájai só, bors, vagy egyéb fűszerek ízlésed szerint,lilahagyma, csírák
A tökmagot szárazon kicsit pirítsd meg, miután kihűlt daráld le, az összes hozzávalóval együtt konyhai aprítóban turmixold össze. Kis hideg vizet is adhatunk hozzá, attól krémesebb, lágyabb lesz az állaga Friss csírákkal, lilahagymával tálalhatod, dekorálhatod kedvedre. Készíthetsz belőle mártogatóst, vagy kenheted egyenesen a kenyérre. A kenyér legyen friss, ropogós, egészséges választás, teljes őrlésű, magos vagy rozsból készült.

 

Egészségedre, jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró,

www.noraarvai.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!