Endometriózis diéta recept: házi müzliszelet

Sziasztok!

Endoblogos elvárásoknak megfelelően:  finom, egészséges és pillanatok alatt kész.:-)

Házi müzliszelet

Hozzávalók:  zabpehely, árpapehely, mazsola, asztalt szilva, aszalt sárgabarack, fahéj, agavé szirup vagy bio méz, dióbél, mandula, 100%-os narancslé,

Elkészítés: Áztasd be az asztalt gyümölcsöket a narancslébe 1-2 órára. majd pépesítsd botmixerrel.  A diót és a mandulát daráld meg úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Keverd össze a gabonapelyheket, az aszaltgyümölcs-pürét és a darált magvakat,  a fahéjat, ha nagyon édesen szereted, akkor egy csipet nyírfacukrot is tehetsz még hozzá, add hozzá az agavé szirupot vagy a mézet  és addig kevergesd amíg egyenletes, sűrű masszává nem válik.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd el rajta a masszát úgy, hogy kb. fél centi vastag legyen. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz. Közben villával bele-beleszúrva ellenőrizheted, hogy ne legyen túl száraz. A sütőpapírról csak akkor szedd le, ha már teljesen kihűlt, és szeletelni is csak akkor érdemes, különben morzsálódik. Száraz helyen tárolva sokáig eláll.

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!