Sziasztok!

Most azokhoz szólok, akik már egy kicsit unják a banánt, izé, a barna rizst meg az összes endó diétás megszokott ízt és állagot. Felpörgünk, az elveinkből nem adunk, tehát továbbra is egészséges, gyors, nagyon finom kaják receptjét ajándékozzuk nektek, de ezúttal egy kicsit pikánsabb ízvilág felé is kacsingatunk. hiszen élni tudni kell, az ízeket élvezni kell!

Édes-sós mandula endíviával

Hozzávalók:

  • 1 nagy körte
  • 1 fej endívia
  • fél teáskanál növényi zsiradék
  • fél teáskanál nyírfacukor
  • csipet himalájai só
  • 40 g hántolt mandula
  • 2 ek olívaolaj
  • facsarásnyi citromlé (lehetőleg frissen facsard, ha nem megy, egy kupaknyi az üvegesből)
  • őrölt fehér bors
  • negyed tk angol mustár

Elkészítés:

Először a mandulát csináld meg, a zsiradékon, a sót, a mandulát tedd egy kis lábasba, és lassú tűzön kezdd el melegíteni. Ahogy a cukor elkezd karamellizálódni, kevergesd nagyon gyakran.  A mandula pirulni kezd viszonylag hamar, a cukros keverékünk pedi karamellizálódik, ekkor kell levennünk a tűzről a lábast és az egész cuccot azonnal sütőpapírra borítsd, terítsd szét. Hagyd kihűlni.

Amíg hűl, addig el is kezdheted az öntetet. Elég egy kisebb tálka vagy csésze, kutyuld el benne az olajat és a mustárt, löttyintsd bele a facsarásnyi citromlevet- vigyázz, ne legyen túlzottan savanyú!- és fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal.

Válaszd szét óvatosan az endívia leveleit, hámozd meg a körtét és vágd négy felé, magját távolítsd el, majd a negyedeket még egyszer vágd hosszában félbe. esztétikusan rendezgesd el őket a tányérokon, szórd rá a mandulákat, majd locsold meg az öntettel is, és azonnal tálald!

Jó étvágyat!

További finom és egészséges recepteket találsz az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyveinkben. 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.