Az Endoblog 1. születésnapi nyers tortája

Születésnapi hangulatban tovább folytatom az egészséges tortareceptek sorozatot. Megtaláltam az Endoblog 1. születésnapjához méltó finom, élő édesség receptjét. (forrás: Victoria Boutenko: A nyers konyha legjobb receptjei). Október elsején ezzel a finomsággal fogunk ünnepelni:

Élő Csokoládé torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 csésze dió,
  • 2 csésze mazsola,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 citrom, kb.
  • fél kg eper,
  • 2 körte

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 csésze pekándió,
  • fél csésze agávészirup,
  • 1/4 teáskanál tengeri só (elhagyható),
  • 4 evőkanál kakaópor,
  • 1 vaníliarúd,
  • 1 maréknyi kókuszreszelék

1. Aprítógépben őrüljük porrá a diót, öntsük a diót egy nagy tálba.

2. A mazsolát az olívaolajjal és a citrom kifacsart levével  együtt az aprítógép segítségével  dolgozzuk össze alaposan, amíg a keverék krémes állagúvá nem válik.

3.Kanalazzuk a masszát az őrölt dióhoz.Kézzel gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle egy nagy golyót, amelyet osszunk három egyenlő részre.

4.egy kerek tortaformát béleljünk ki folpackkal, egy darab „tésztát” lapítsunk ki a tenyerünkkel, majd nyomkodjuk bele a formába. folytassuk a lapos darabok hozzáadását, amíg a forma alját teljesen be nem borítja egy vékony réteg tészta.

5. Szeleteljük fel az epret, majd az eperdarabokat rendezzük el egyenletesen a tésztaréteg tetején, minél közelebb egymáshoz. (Ha nincs friss epert, aszaltat vagy fagyasztottat is használhatsz, vagy használhatsz más gyümölcsöt ízlésed és az idény szerint!)

6.Erre jöhet a második tésztaréteg, a második gombóc tésztából, ugyanúgy, ahogy az elsőt készítettük.

7.Amikor az eperréteget tökéletesen befedtük, következhet az újabb réteg gyümölcs. Ehhez vágjunk vékony, lapos szeleteket a körtéből, s rendezzük el őket a második tésztarétegen.

8. Ezután jöhet a harmadik tésztaréteg. Teljesen fedjük be a tortát.

9. Helyezzünk egy nagytányért a sütőforma tetejére, szorítsuk erősen össze, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsuk fel. Ha szétszedhető, csatoljuk le  a sütőforma oldalát. A torta vastagsága kb. 2.5 cm lesz.

10. Óvatosan emeljük le  a sütőformát, majd fejtsük le a folpackot is.

11.  már csak a máz elkészítése van hátra. Nagy teljesítményű turmixgépben daráljuk le a pekándiót az agavesziruppal és egy citrom levével. (Ha nem nagy teljesítményű a gépünk, előtte áztassuk be kicsit a pekándiót.)Tegyük hozzá a sót, a vaníliarudat és a kakaóport. turmixoljuk össze alaposan a hozzávalókat. Apránként adagoljuk hozzá kevés vizet, ne legyen túl híg, mert akkor nem fogjuk tudni beborítani vele a tortát.

12. Kanalazzuk a  tortára a csokoládémázat. Terítsük el egyenletesen, az oldalaira is jusson belőle.

13. A tökéletesség kedvéért az oldalát szórjuk meg kókuszreszelékkel, egyik kezünkkel a tányért forgassuk, másik kezünkkel szórjuk. Díszítsük a tortát körben driss gyümölcsökkel.

14. A könnyebb szeletelhetőség kedvéért hűtsük le a tortát néhány órára.

Jó étvágyat!:-)

Könyveimet ITT éred el

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!