Vegán „túrógombóc” – endometriózis diétába illeszthető recept

Újabb gyors, egyszerű, egészséges és finom endometriózis diétába illeszthető recepttel gazdagítjuk a recepttáradat. Fogadd szeretettel a vegán hamis túrógombóc elkészítési javaslatát az Endoblogon.

Vegán túrógombóc
Hozzávalók:

40 dkg köles, 7  dl rizstej, vagy mandulatej, 2 dl búzadara (lehetőleg teljes tönköly, gluténmentes verziónál kukoricadara is alkalmazható, zsemlemorzsa( daralhatod teljes őrlésű kenyérből is, 3 kisebb citrom, 21 csipet himalajai kristálysó, nyírfacukor, kókuszzsír, kesudió, fahéj

Így készítsd:

Ha a kölest előző este be tudod áztatni, az remek, ha nem, az sem baj, de mindenképpen mosd át alaposan.

A kölest a növényi tejben a csipet sóval kezdd el főzni. Figyeld a folyadék mennyiségét, ha elfőtt, pótold vízzel vagy  anövényi tejből. Főzés vége fele a búzadarát is add hozzá,  mert segít abban, hogy a köles úgy összeálljon, hogy gombócokat formálhass belőle.

Amikor a köles puhára főtt, add hozzá a citrom kicsavart levét és édesítsd kevedre az egészséges cukorpótlóval, keverd át, tedd félre hűlni. Közben zsemlemorzsát piríthatsz kevés kókuszzsíron. Ha a massza kihűlt, golyókat formálj belőle a nedves tenyereddel, a gombócokat  a megpirított zsemlemorzsába hempergesd bele. Tálald kesudióból készült „tejföllel”, amit fahéjjal ízesíthetsz!

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!