Endometriózis diétába illeszthető recept: Nóri kedvence

Az egyik kedvenc ételem receptjét hoztam ma el nektek, fogadjátok szeretettel.

Gyors, egyszerű, finom és egészséges- ahogy azt az elmúlt években az Endoblogtól megszokhattátok.

Falafel

Hozzávalók:
  • 2,5 bögre dobozos főtt csicseriborsó,
  • 1 és 1/2 bögre csicseriborsó liszt,
  • 8-10 gerezd fokhagyma, fűszerek: petrezselyem, korianderlevél (friss vagy szárított idény jelleggel),
  • 1 tk őrölt garam masala vagy római kömény
  • őrölt koriander,kurkuma, himalájai só, bors, bio vegamix
  • 1 tk olíva vagy kókuszolaj
  • csipetnyi szódabikarbóna
Így  csináld:

Tedd a  csicseriborsót aprítógépbe, fokozatosan mindent adj  hozzá. Ha nincs aprítód, vagy nincs kéznél, akkor egy villával jó alaposan nyomkodd szét először a csicseriborsót, és a fokhagymát fokhagymanyomóval, utána add hozzá a lisztet és fűszereket, majd végül ha minden benne gyúrd össze hogy összeálljon.

Ebből a masszából nedves kézzel formázz tömör golyókat.  190-200 fokra melegítsd elő  a sütőt. Egy lapos sütőpapírral kibélelt tepsire rakd  a golyókat, amiket kicsit lapíts szét a tenyeredben, hogy könnyebben és egyenletesen átsüljön.

Olívaolajat fújj a tetejükre egy olajspray segítségével, és kb 30 perc alatt süsd aranybarna színűre.  Salátával tálald, vagy készíts hozzá mártogatós szószt, esetleg tedd sok zöldséggel, salátával teljes őrlésű pitába, laffába.

Jó étvágyat!

 

További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!

Árvai Nóra

endoblogger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró,

www.noraarvai.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!