Sziasztok!

Az egyik kedvenc ételem receptjét hoztam ma el nektek, fogadjátok szeretettel. Gyors, egyszerű, finom és egészséges- ahogy azt az elmúlt években az Endoblogtól megszokhattátok.

falafel

 

Hozzávalók:
2,5 bögre dobozos főtt csicseriborsó, 1 és 1/2 bögre csicseriborsó liszt,
8-10 gerezd fokhagyma, fűszerek: petrezselyem, korianderlevél (friss vagy szárított idény jelleggel), 1 tk őrölt garam masala vagy római kömény
őrölt koriander,kurkuma, himalájai só, bors, bio vegamix
1 tk olíva vagy kókuszolaj
csipetnyi szódabikarbóna

Így  csináld:
Tedd a  csicseriborsót aprítógépbe, fokozatosan mindent adj  hozzá. Ha nincs aprítód, vagy nincs kéznél, akkor egy villával jó alaposan nyomkodd szét először a csicseriborsót, és a fokhagymát fokhagymanyomóval, utána add hozzá a lisztet és fűszereket, majd végül ha minden benne gyúrd össze hogy összeálljon.
Ebből a masszából nedves kézzel formázz tömör golyókat.  190-200 fokra melegítsd elő  a sütőt. Egy lapos sütőpapírral kibélelt tepsire rakd  a golyókat, amiket kicsit lapíts szét a tenyeredben, hogy könnyebben és egyenletesen átsüljön.
Olívaolajat fújj a tetejükre egy olajspray segítségével, és kb 30 perc alatt süsd aranybarna színűre.  Salátával tálald, vagy készíts hozzá mártogatós szószt, esetleg tedd sok zöldséggel, salátával teljes őrlésű pitába, laffába.
Jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek a megújult TE TESTED Életmód Programban és az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, szomatoterpeuta

www.noraarvai.com

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra
pszichológus, szomatoterapeuta, perinatális szaktanácsadó
rendelője

Név*

Email*

Miben lehetek a segítségedre?

Megjegyzés

 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.