Céklaleves recept

 

Endometriózis diétába illeszthető receptünket fogadd szeretettel, a szokott módon gyors, finom, egészséges!

Endometriózis esetén különösen javalott magas vastaartalmú ételeket fogyasztani, hogy temészetes forrásból jusson hozzá a szervezet ehhez a nélkülözhetetlen anyaghoz. A cékla sokat tartalmaz belőle, nyersen is egyél belőle minnél többet. Ha szeretnéd feldobni egy kicsit, próbáld ki ezt a receptet!

Cékla leves
Hozzávalók:
  • olívaolaj 4 ek.,
  • 1 kisebb lilahagyma,
  • 3 nagyobb cékla,
  • himalájai só,
  • őrölt fekete bors,
  • 3-4 babérlevél,
  • 1 ek nyírfacukor,
  • citromlé- ha lehet frissen facsart,
  • ha szereted: kapor
Elkészítés:

Hevítsd fel az olajat, közben aprítsd finomra  ahagymát és kockázd fel a céklát apróra. Dobd a forró olajba a hagymát, majd a céklát is, sűrűn kevergetve pirítsd pár percig. Öntsd fel meleg vízzel, fűszerezd ízlésed szerint, tedd bele a nyírfacukot is, kevergesd. Közepes lángon főzd kb. tíz percig, fedő alatt. Kihűlés után ízesítsd a citromlével és ha szereted, egy kis kaporral. Hidegen tálald!

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!