Endometriózis diétába illeszthető gyümölcsleves recept

Újabb nyári finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos recepttáradat, ezúttal hűsítő, vegán gyümölcslevest főztünk.

Hozzávalók:
  • kb 1 kg előzetesen kimagozott cseresznye
  • ha szereted: ribizli
  • 4 db alma
  • 4 kis  marék eper
  • csipet himalájai  só
  • 3 kis marék kesudió (esetleg mandula is lehet)
  • 4 ek teljes kíőrlésű búzalisztvagy magliszt
Elkészítés:

A kimagozott cseresznyét és a kockákra feldarabolt almát forrald fel egy csipetnyit sós vízben, ami éppen ellepi. A kesudiót – beáztathatod előre, hogy könnyebben menjen- turmixold simára, add hozzá a lisztet, amelyet használsz.

Ha gluténmentesen eszel, akkor, akkor barnarizsliszt, zabliszt, vagy kukoricakeményítő a legjobb megoldás.

Ha a kész trutyit sűrűnek találod, adj még hozzá vizet, aztán keverd össze a gyümölcsös alappal és főzd pár percig, amíg megfelelő lesz az állaga. A ribizlit és az epret csak ekkor, a végén add hozzá. Díszítsd a levest kedved szerint, egészségedre!

Jó étvágyat!

További finom, gyors és egészséges endometriózis diétába illeszthető recepteket találsz az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvekben!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!