Az egyik kedvenc ételemet mutatom be nektek most! Szokásos az Endoblogtól: pikk-pakk kész, egészséges, finom.
Csicseriborsó ragu
Hozzávalók:
2 kisebb paprika, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 konzerv bio csicseriborsó (vagy előző este beáztatva 2 nagy pohárnyi csicseriborsót), 2 kisebb paradicsom, himalájai só, tarka bors, bio paradicsompüré, 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
Ha nem konzervet használtál, főzd meg az előző este beáztatott csicseriborsót, a konzerv csicserit nem kell főzni, már eleve puha. Vágd apróra a hagymát, fokhagymát, paprikát, és az olívaolajon pirítsd meg! Tedd hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét, a csicseriborsót! Öntsd fel vízzel, keverd el,és főzd tovább 15-20 percig, fedő alatt. Fűszerezd keved szerint, én csak frissen őrölt tarkaborsot és himalájai sót szoktam bele tenni, de te bolondíthatod!
Arról, hogy miért fontos endometriózisban az étkezés, ITT olvashatod el a cikkemet.
Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.
Árvai Nóra
Leave a Reply